Bakgrund och referenser

Ni och jag

För ett gott samarbete behöver vi matcha - vi måste gilla varandra för att bidra till varandras utveckling.

Emmy finns tillgänglig i Göteborg för att vara fysiskt på plats, eller digitalt. Hon kan också ta kortare uppdrag på plats på annan ort. Emmy tar gärna både kortare och längre uppdrag beroende på karaktär.

Är det här ni?

  • Behöver en person som stärker ledarskapet som får andra att växa?

  • Vill känna er trygga i att hantera osäkerhet, konflikter och svåra samtal?

  • Behöver en person med lång erfarenhet från ledningsgruppsarbete, förhandlingar, stöttning av chefer och utveckling av HR-processer?

  • Vill bygga ett välmående, självgående, motiverat team som levererar?

  • Behöver coaching och utbildning inom HR-relaterade områden och ledarskap?

  • Söker ett HR-proffs som kan täcka upp när en av era medarbetare är långledig?

Relevant erfarenhet

Impact Arena 2019- 2023
LaPersista 2022- pågående

Grundare, konsult, Interim chef, coach och rådgivare inom HR, kultur och ledarskap. Ex. på kunder: VDT, Prisjakt, APM, Gomero, Atomize, Vattenkraftens Miljöfond, Humly, Nudgd.

Wise Consulting 2016-2019

HR-konsult med långtidsuppdrag som HR-chef på företag som Smarteyes, IAC och APM.

APM Terminals 2015-2016

HR- chef med fokus på ledarskapsutveckling, utbildning och arbetsrätt.

AB Volvo 2006 - 2015

Flera HR-roller, så som global HRBP, HR-projektledare och HR strateg inom alla HR-processer.



Emmys paket

Här är några idéer om vad Emmy kan ge er, självklart kan alla paket anpassas till era behov. Vi kan också skapa helt nya lösningar tillsammans.


HR-chef

Emmy har lång erfarenhet inom HR och kan driva HR-processer framåt. Hon arbetar såväl strategiskt som operativt. Med sin kombination av HR-kunskap och ledarskapsförmåga leder hon tillsammans med ledningsgruppen företag och grupper framåt. Emmy är en skicklig och kunnig förhandlare och strukturerad och insatt i modernt agilt HR-arbete.


Kulturutveckling

Genom att börja med att kartlägga nuvarande kultur och kreativt skapa en attraktiv vision ser vi sen tillsammans vilka gap som finns. Därefter kommer Emmy in med anpassade verktyg för att skapa en plan och med trygg hand leda grupp, individer och företag mot det gemensamma målet.

Grupputveckling

Vi tar avstamp i självkännedom för att sedan  utvecklas som team. Emmy baserar många övningar på aktuell hjärnforskning som hon enkelt förklarar och applicerar i workshopformat. Därefter får gruppen öva på tekniker för att nå tillit, lyhördhet och handlingskraft tillsammans.

Konflikthantering

Alla hamnar i konflikt ibland och vi hanterar konflikter väldigt olika. Konflikter kan leda till utveckling om vi hanterar dem med respekt och engagemang. Emmy stöttar i att perspektivisera och komma framåt i individ- och gruppkonflikter.

Coachning

Emmy har arbetat med coachning som verktyg sedan 2005 och har lärt ut coachande förhållningssätt till många ledare och medarbetare. Under 2023 diplomerades hon i MI-coachning; en heltäckande, djupgående metod och filosofi som bygger på individens egen kraft att nå sina mål.

Ledarskap och ledarskapsutveckling

Emmys ledarskapsstil är agil och lyhörd. Hon tar utgångspunkt i forskning, men också utifrån egen erfarenhet som chef. 

Det är också i enlighet med det hon utbildar andra, både i att leda sig själva och andra.  Alla får konkreta verktyg för att ta sig an ledarskapets många utmaningar och roligheter. 

Referenser

Läs vad några av Emmys kunder säger om vårt samarbete

Annika Nyberg, VD VTD

Under ett års tid, hyrde VTD AB in Emmy som HR chef, från Impact Arena. I denna roll ledde Emmy HR teamet om 6 personer, samt ingick i ledningsgruppen, vilket bidrog med mycket nya perspektiv. Under detta år har Emmys styrkor med att bygga team skapat värde och därtill har hon vid flertalet tillfällen, bidragit med värdefulla utbildningar, workshops, och kompetensutveckling till hela chefsgruppen vilket har varit oerhört uppskattat. Emmy bygger mycket enkelt relationer, analyserar taktiskt och strategiskt behoven och delegerar inom teamet.

Anna Jivén, VD/CEO Vattenkraftens Miljöfond

Under drygt 4 års tid har Emmy stöttat mig som VD i personal-och HR-frågor, vilket varit till ovärderlig hjälp. Hon har också bidragit med perspektiv och kunskap när vi byggt bolaget och rekryterat in alla medarbetare. Det största Emmy har gjort för oss på Vattenkraftens Miljöfond är hon hjälpt oss att snabbt bygga ett sammansvetsat team, som kan jobba ihop och där vi litar på varandra.

Anna Bergqvist, fd Head of HR and Employee Relations APM

Jag har så mycket bra att säga om Emmy Karnerud som har en förmåga att gå in i många olika slags grupper och situationer och skapa stor skillnad genom sitt lugn, mod och sin djupa HR-kompetens. 

Du?

Vad skulle du säga om Emmy?